MDMA
De chemische stofnaam MDMA staat voor 3,4-methyleendioxymethamfetamine, een organische verbinding met als brutoformule C11H15NO2. MDMA en de verwante stoffen MDA, MMDA en MDEA zijn, net als lsd, semisynthetische verbindingen die geclassificeerd worden als psychostimulantia en hallucinogenen.
MDMA is één van de meestgebruikte synthetische drugs met name in de subcultuur van elektronische muziek (met name techno, trance, house en hardstyle), maar ook bij psychotherapie.[4] Gebruikers van MDMA ervaren geen lichamelijke verslaving en de psychisch verslavende werking is minder dan cocaine of methamfetamine.
Ecstasy of xtc is de straatnaam voor pillen of poeders die onder meer de stof MDMA bevatten. Deze tabletten bevatten soms ook andere stoffen dan MDMA, bijvoorbeeld mCPP en PMMA. De stof MDMA staat sinds 1988 op Lijst 1 (harddrugs) van de Nederlandse Opiumwet. MDMA wordt in de scheikundig puurst mogelijke vorm verkocht in de vorm van zandkleurkrisigetallen.
MDMA werd ontdekt en gepatenteerd door Merck in 1912 en in 1967 herontdekt door Alexander Shulgin, een scheikundige van University of California - Berkeley, die veel met het middel experimenteerde en gelijksoortige amfetaminen ontwikkelde
FAQs
Maal of snijd 10-15 gram verse truffels fijn. Giet er heet (niet kokend!) water van 70-80°C overheen en laat 15 minuten trekken. Voeg eventueel honing, gember of citroen toe voor de smaak.
Ja, je kunt het 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Voor langere termijn kun je het invriezen, bijvoorbeeld in ijsblokvormpjes.
Check of je genoeg hebt gebruikt, of het water niet te heet was, en of je maag leeg was. Wacht altijd minimaal 40 minuten voor je meer neemt.
Technisch gezien wel, maar voor beginners zijn milde truffels zoals Mexicana of Atlantis beter geschikt.
Ja, er zit nog een beetje psilocybine in. Je kunt ze direct opeten of later opnieuw trekken.
Niet echt. Voor microdoseren is poeder of capsules handiger en nauwkeuriger qua dosering.